9.26.2013

Boontje komt om z'n loontje?!Haken is leuk, ontspannend, enigszins nog sociaal ('s avonds samen met hubbie op de bank, hij tv kijkend, ik hakend....), maar ook ontzettend VERSLAVEND!!!
Zo kon het gebeuren dat mijn Pfaff maandenlang stof kon kweken.

Afgelopen weekend kreeg ik echter weer de naai kriebels. Ik besloot - met het schaamrood op m'n kaken- om een rits tasje te maken uit het boek "Zo geknipt". Ik weet nog goed dat ik over dit boek blogde, lieve lezers. O, wat een kommer en kwel, iedereen had het boek behalve IK!!
Na 2 maanden op de wachtlijst te hebben gestaan kon ik het boek eindelijk in april j.l. in m'n armen sluiten. Ik was de koning te rijk!! Maar helaas, het haakvirus had me toen  al in z'n greep en het zo gewenste boek belandde in de boekenkast.
Tot afgelopen zaterdag.

Lieve lezers, pak een kop koffie (met een koekje, of nog beter: chocolade!), ga er eens rustig voor zitten en ga een stukje mee op reis in mijn hoofd en aanschouw mijn hersenspinsels rondom het naaien van een eenvoudig rits tasje.

Met een gevulde maag, want net de lunch achter m'n kiezen, blies ik de stof van mijn naai koffer en de pfaff belandde met een zwierige zwaai op de keukentafel. Verbeelde ik het me nu, of was ie altijd al zo zwaar??
Goed, spullen klaar zetten, stof uitzoeken , lineaal er bij, aftekenen en knippen geblazen. Hetzelfde voor de binnenvoering. De vlieseline gaat gelukkig sneller, hupakee, uit de losse pols, dat scheelt tijd.
Wat?! Ben ik al bijna 1 uur bezig alleen met knippen? Als ik was gaan haken had ik m'n uiltje helemaal af gekregen. Niet aan denken, het leuke gedeelte gaat zo beginnen, ik moet alleen nog het draad door de machine onderdelen rijgen. Hee, waarom is dat gat van de naald zo klein? Tjee, wat een gepruts zeg. Poging 2 dan maar.......hmpf, poging 3.........nou is het echt niet meer leuk hoor,.......poging 4 en m'n bril even af................yes, gelukt!!
Even kijken, wat staat er in het boek. O nee, het inzetten van de rits. Moet dan nu echt als eerste?! Daar was ik op naailes ook nooit een uitblinker in. Oke, ik kan dit....maar eerst het zweet van mijn handen vegen en mijn sjaal af want het is hier bloedheet. Daar gaan we..........................................................
Hee, dit valt reuze mee! Gewoon de beschrijving in het boek goed lezen en de bijbehorende foto's bestuderen. Klaar! Even spieken hoe het er uit ziet:Boven aanzicht ingezette rits


En zo ging het nog even door, lieve lezers. Ik zag onder m'n ogen het rits tasje vorm krijgen en werd er helemaal heppie de peppie van!

Werk in uitvoering.

Ik denk dat ik op een gegeven moment toch iets overmoedig werd want aan het einde van de beschrijving keerde ik mijn rits tasje weer naar de goede kant om de hoekjes uit te deuken en het resultaat te aanschouwen. Dit zag ik:

Tijd om de hoekjes uit te deuken.

Labeltje niet vergeten.

Hoe kan dit gat er nu zitten?
 Ik moest toch echt 2 cm open houden!!
Nou ja, ik heb wel 2 symmetrische gaten gemaakt!
Waarom moet ik ineens aan een plumpudding denken??

Ik weet heel zeker dat jullie niet willen weten welke hersenspinsels ik had toen het rits tasje als een plumpudding instortte. Laat ik het zo zeggen: Na 3 uur zwoegen was ik zwaar teleurgesteld en dan druk ik me zacht uit.

Ik liet alles staan/liggen, mokte nog wat na, nam niet 1 stukje, maar een hele reep chocola, ging op de bank zitten en........................
pakte mijn LIEFDE weer op.Ik begon aan een project waar ik me nog niet eerder aan waagde. Hier een kleine sneakpreview:Iemand al een idee wat het wordt???
17 opmerkingen:

 1. Tsja, het leven van een crea-bea gaat niet altijd over rozen... Nou ja haaktherapie helpt meestal wel! :-) Ben benieuwd wat je gaat maken en of het nog goed komt met je tasje...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ai, ai, ai wat een zware bevalling van het tasje. En dan nog niet helemaal naar de zin van de maakster !!!! Ach troost je, ik vind het gehaakte bloemetje al super mooi en die tas... die komt ook wel in orde. Je moet gewoon je "naai-dag" nog vinden en dan vlot het allemaal. Want wist je dit nog niet, je hebt haak dagen, naai dagen en brei dagen. Heel belangrijk om die te volgen...;-)
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahum, mijn gehaakte bloemetje moet een hartje voorstellen...weer een mislukking er bij, ha, ha!
   En voortaan moet ik dus beter op de kalender kijken, tsss, ik zat op een breidag....

   Verwijderen
 3. Jammer van de gaten, ik snap niet goed hoe dat komt...
  Je kan zo van die dagen hebben hé, waarop het niet lijkt te lukken!
  Fijn om te zien dat het haken je over de teleurstelling geholpen heeft. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maar goed dat je goed kunt haken. Dat verzacht misschien een beetje de pijn van het naaiwerk. Het is nog wel zo'n leuk stofje wat je had uitgezocht. Nachtje over slapen en misschien lukt het morgen beter.succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha,ha...leuk verhaal..althans om te lezen dan he?!?!?hi,hi...en ja het haken...I know!Wat het wordt?!?!?Geen flauw idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hey Patricia, als ik zo'n tasje maak dan laat ik 2 cm open (niet naaien dus) maar ENKEL voor de VOERING (binnenkant). De buitenstof wel helemaal naaien.
  Leuk dat je de machine weer boven gehaald hebt, maar ik hoop dat je ook nog verder blijft haken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O, dat is er dus mis gegaan!! Ga proberen het nog los te tornen en anders haal ik de rits eruit en ga opnieuw aan de slag want deze dame geeft zich niet zomaar gewonnen!!

   Verwijderen
  2. Hoi,
   Ik herkende het tasje meteen en wilde je al het zelfde schijven... Alleen in de voeren 2cm open laten zodat dat de rits ruimte heeft te kunnen keren!! anders komt hij er niet goed uit.

   Succes met proberen!!
   alvast een fijn weekend

   Verwijderen
 7. wat erg dat hij zo mis gegaan is!!!! Allees de voering moest 2cm open laten en niet ook de buitenstof. Zonde hoor!!! Maart wel leuk dat je een nieuwe verslaving hebt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb inmiddels 2 etui's gehaakt en genaaid. De hoekjes zijn bij mij wel dichtgekomen, maar je moet niet zien hoe het er van binnen uit ziet... Wat een gepruts. Voor mij dus ook even geen ritsen meer.
  De sneakpreview ziet er uit als een schilderij met een meisje er op. Ik ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Whahahhahahhaha...............sorry hoor, maar ik lig in een deuk .
  Zoiets zou mij nou ook kunnen gebeuren, rede genoeg om dat zware naaiding weer een hele tijd uit m'n leven te bannen.
  Haakwerkje ziet er té leuk uit, geen idee wat het gaat worden............euhm....misschien toch...............applicatie op gehaakte tas ?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha heel herkenbaar...ik was er niet eens an begonnen! dan maar haken! je kunt tenslotte ook niet alles! Ben wel benieuwd wat je gehaakt hebt! Groetjes, Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik ben ook niet zo goed met de naaimachine , hoor . Laat hem dan ook het liefst in de kast staan.
  Gr sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een prachtig verhaal. Raar zul je zeggen, maar het is zo herkenbaar. Ook ik heb het haakvirus helemaal te pakken en vele andere dingen blijven liggen. Toch blijft het naaiwerk erg leuk om te doen. Heb geen idee wat je haakwerkje wordt. Groetjes, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ja dat heb je! Je kan ook niet alles!!!
  En bedankt voor de GIVE AWY! groetjes en sukses verder!
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Bedankt voor je leuke berichtje op mijn blog! Wat kun je ontzettend goed haken zeg! Ik weet niet of mij da ooit gaat lukken hoor. Vanochtend had ik mijn tweede haakles en volgens mij is het kwartje gevallen dus ik hoop dat het goed gaat komen! Groetjes, Lotte

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het achterlaten van reacties, ik lees ze graag.
Liefs, Patricia