1.20.2014

Gehaakte lampenkap en kussen voor op een meisjeskamer.


Uit het boekje Haakfeest  van Brenda Smits, haakte ik al eens een kindertasje met juffrouw schaap er op geappliqueerd.Er stonden nog veel meer leuke haakpatronen in die op mijn (lange!) to-do-list kwamen.

Afgelopen kerst  had ik het boekje weer in handen en besloot ik per direct (hoezo een to-do lijstje nodig??!!) een begin te maken met het lampenkapje. Ik veranderde het een en ander zodat het toch mijn eigen "kapje" werd. Ik koos voor fuchsia als basiskleur en haakte een wit schulprandje aan de onderkant.
Bij de action een wit lampje gekocht, wat bloemen gehaakt en die op het lampenkapje bevestigd.


Ik haakte er ook nog een kussen bij, dit maal nam ik paars als basiskleur omdat het anders " te zoet" zou worden. In de bloemen liet ik de kleur fuchsia wel weer terug keren, zodat je toch een geheel krijgt.

Ik twijfelde hoe het voor- en achterpand aan elkaar gezet moest worden. Uiteindelijk heb ik vanaf de achterzijde van het kussen door elke steek naar voren gestoken (dus: door 4 'lusjes' in totaal per steek).


Officieel zal het zo wel niet horen. Tips zijn daarom van harte welkom want ik ben van plan om ook voor een jongen een lampenkap (met robots of auto's, ik twijfel nog) en een bijpassend kussen te maken.


 

9 opmerkingen:

 1. Mooi en leuk gedaan hoor niets op aan te merken

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi geheel. Gelijk heb je dat je niet alles in de zelfde kleur maakt.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe heb je de gehaakte lampenkap vast gemaakt, heb je dat met een speciale lijm gedaan ? Het kijkt heel erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De gehaakte lampenkap schuif je gewoon over de bestaande lampenkap heen. Je kunt het er dus ook weer zo af halen en voor een andere lamp gebruiken.

   Verwijderen
 4. G E W E L D I G! Wat een schatje Jufrouw Schaap! en oh wat zijn het kussentje en lampenkapje ook super leuk geworden :) Wij zijn fan! hihi
  Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er geweldig leuk uit Patricia en jou manier waarop je het aan elkaar hebt gezet is totaal niets mis mee!Good work girl! ;-)

  lieve groetjes
  Angeline

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel leuk gemaakt allemaal, lekker vrolijk! Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het achterlaten van reacties, ik lees ze graag.
Liefs, Patricia