3.06.2014

"Rammelke" en "kleintje"!!


Was al een hele tijd op zoek naar een patroon om badstof knuffelpopjes te maken. In mijn onschuld dacht ik dit zo gepiept te hebben door op het web te surfen. Nou, daar kwam ik mooi bedrogen uit! Nergens een patroon te bekennen. Ja, wel kant-en-klare maar dat was het 'm nou juist. Ik wilde zelf zo'n lief popje kunnen maken.
Dus zelf maar aan de slag gegaan en een popje van eigen hand gemaakt:
Toch bleef het kriebelen.......  . Je wilt natuurlijk wel dat het kind-veilig is,dus hield ik mijn ogen  en oren goed open.
Groot was dan ook mijn vreugde toen ik vorige week op Facebook een badstof popje voorbij zag komen!!! Snel ging ik naar de website maar wederom geen badstof popje te bespeuren. Ik tikte een mail naar Gerda, die het berichtje geplaatst had. Groot was mijn teleurstelling toen bleek dat ik  het popje alleen kon kopen. Wederom klom ik in de pen (uhhhh, tikte ik driftig op de toetsen van mijn laptop) om te vragen of ze wist waar ik zo'n soortgelijk patroon kon kopen. Al snel kreeg ik antwoord en dit keer had ik GELUK!!!!
Ik ging vliegensvlug naar de opgegeven webwinkel en daar kwam ik in een walhalla aan materiaal voor poppenspul terecht!!
Het ene vond ik nog mooier dan het ander......maar ja, ik zou toch echt moeten kiezen.....  .
Uiteindelijk kocht ik 6 pakketten waar alles al in zit om een popje van te maken.

Inmiddels zijn "Rammelke" en "kleintje" geboren en wat zijn ze schattig!! Oordeel zelf:
                                            Links Rammelke, rechts Kleintje.

Rammelke dankt haar naam aan het "rammeltje" wat je in haar hoofdje stopt.

Ik had dit rammeltje nog niet eerder gespot. Ik heb standaard 3 soorten in huis:
Nummer 4 kan ik daar nu aan toe voegen want het "rammeltje" is ook los te bestellen.
Rammelke is eenvoudig te maken door de heldere beschrijving die is toegevoegd.  Het popje meet ongeveer 18 cm vanaf hoofd tot voetjes.

"Kleintje" dankt haar naam aan (ik weet het, dit is een inkoppertje!) de grootte. Ze  meet ongeveer 9 cm vanaf haar kruin tot aan haat voetjes.
Nieuwsgierig geworden waar je dit allemaal kunt kopen? Ga dan naar www.bibipakketten.nl en er gaat een wereld voor je open. Naast pakketten kun je ook los allerlei dingen aanschaffen. Wees echter op je hoede: Je winkelmandje zit voller dan je aanvankelijk zou willen, of heb ik gewoon "zwak vlees"??
Ik vrees van wel, want de tweede bestelling is inmiddels alweer onderweg.......


 

5 opmerkingen:

 1. oh wat lief is dat seg.
  Mooi gedaan hoor
  groetjes sannie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou daar ging wat speurwerk aan vooraf zeg! Maar fijn dat je gevonden hebt wat je zoekt en het resultaat is (uiteraard) erg leuk geworden. Maar dat kleintje is wel heel klein met z'n 9 cm... verdwijnt dat niet per ongeluk in een kindermondje oid? :)
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja de bibi pakketten nou je kan nog wel even :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Soms denk je inderdaad, dat is vlug gefixt, effe op internet en klaar. Gelukkig heb je door gezet en heb je nu een pracht van een resultaat.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk gedaan. Bedankt om dit lieverdje te delen

  Groetjes
  Patricia x (pats-ditjes-en-datjes.blogspot.be)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het achterlaten van reacties, ik lees ze graag.
Liefs, Patricia