4.08.2013

NOOIT MEER ZOEKEN

Hebben jullie dat ook?
Zit je aan een projectje te werken en dan bedenk je je ineens dat in de kast, op de derde plank een doos vilt staat waarin precies de juiste kleur zit voor je werkje.
Daar moet dan wel weer het juiste garen bij gezocht worden dus hup, 2 dozen komen gezellig bij je staan en o ja, dan kun je uit dat ene potje ook nog..........
Na een uurtje hobbyen kijk je eens om je heen en weet je dat je aan een werkblad zit maar deze is niet als zodanig te herkennen door alle dozen, potjes, naaigerei lege koffiekopjes, half opgegeten broodje (want je moet weer snel verder voor de kinderen thuis komen) en wat al niet meer.
Gek he, dat je dan geen ene fatsoenlijke naald meer kunt vinden zodat je werkje net op tijd af zal zijn voor er weer kinderstemmen door het huis schallen?!

Omdat bovenstaande regelmatig voorkomt stond een naaldenhoesje hoog op mijn "to-do" lijstje.
Vanmiddag kon ik er niet meer omheen na weer een hoop gezoek. Een naaldenhoesje moest er komen en wel NU meteen.

Omdat wellicht meerderen van jullie mijn verhaal herkennen besloot ik van alle stappen een foto te maken, als een soort TUTIORAL.

Ik zocht eerst 2 lapjes vilt uit mijn verzameling. Het werd een donkerblauw lapje gecombineerd met een turquoise lapje.    Ik besloot het turquoise lapje voor de buitenkant te gebruiken en het donkerblauwe voor de binnenkant.
Ik knipte het turquoise lapje op maat (20,5 bij 10,5 cm) en knipte een klein lapje voor het "flapje" dat als sluiting zou gaan dienen en naaide rondom met d.blauw garen.

                                             


Daarna knipte ik met een kartelschaar uit het d.blauwe vilt 2 stukken die net iets kleiner zijn dan het turquoise, tekende een lijn precies in het midden en naaide 2x heen en weer voor extra stevigheid..


Daarna knipte ik uit het turquoise vilt nog een klein lapje, verdeelde dit in gelijke vakken, stikte dit en stak er enkele naalden er in.


Rondom het "flapje" kwam een stiksel.Nu moest het knoopsgat bepaald worden. Ik tekende dit "af" en knipte voorzichtig door het vilt heen, net zolang tot de knoop er goed doorheen gleed.
Met het d.blauwe garen zette ik de knoop vast op de voorzijde v/h turquoise vilt.Ik wilde ook nog een enkele versiering aanbrengen en koos voor een vlinder. Deze tekende ik op papier, legde dit op het d. blauwe vilt, plakte het vast met plakband en knipte rondom uit.
Vervolgens zette ik de vlinder met enkele steekjes wol vast.Om de draadjes netjes weg te werken naaide ik met de hand het d.blauwe vilt vast aan het turquoise vilt, zonder hier aan de voorkant doorheen te steken.


En nu maar hopen dat ik voortaan mijn gebruikte naalden direct weer terug steek in het naaldenhoesje!

11 opmerkingen:

 1. Heel mooi gemaakt... ga ik zeker onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig! Ik zie wel nog toepassingen van een gelijkaardig hoesje. Het ziet er echt heel mooi uit!
  Maar inderdaad, nu komt het erop aan om, als de kinderstemmen door het huis beginnen te schallen, je naald meteen terug in het hoesje te stoppen :-) Ik zou er alvast heel slecht in zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ontzettend leuk geworden! maar wat een wek zeg! Leuk om te zien hoe een ander weer op een heel andere manier creatief bezig is! Fijne dag hoor en ja ik herken het helemaal! groeten,Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk bedacht! Een goede, duidelijke tutorial!
  P.s.: dit komt me bekend voor, ik begin netjes en na een tijd ligt alles vol en moet je overal achter zoeken.;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi gemaakt! Ik heb ondertussen een kokertje met magneet voor mijn naalden. Ook heel handig, maar niet zo mooi als het jouwe :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is het een leuk naaldenmapje geworden. Ik heb er ook eens twee gemaakt, maar dan ben ik die mapjes weer kwijt tussen al mijn "troep". Zucht. Bij jou gaat het vast beter.

  Groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hartstikke leuk geworden Patricia.
  Zo'n schaar heb ik ook ergens maar waar?
  Een scharen mapje maken?

  groetjes Rita

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed idee! En mooi gemaakt! En ja mijn werkblad is ook heel snel rommelig...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb ooit eens een naaldenmapje gekregen van Nathalie. Het wordt veel gebruikt, handig hoor!
  Goeten!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel herkenbaar, dat zoeken naar van alles en nog wat. Maar zo'n naaldenboekje is inderdaad heel handig ! Leuk gemaakt !

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het achterlaten van reacties, ik lees ze graag.
Liefs, Patricia