4.04.2013

Vrolijke tas, uilenkussens, memo boekjes met stoffen omslag en...... weer haken!

Het leuke van iets nieuws uitproberen dat lukt , motiveert mij om weer een stapje verder te gaan.

De vorige tas die ik maakte werd voorzien van biaisband. Voor een eerste poging was ik tevreden met het resultaat.
Nu wilde ik een tas maken (weer met het makkelijke patroon van Elisanne) met 2 verschillende stoffen aan de voorkant, binnenvoering en een binnenzak met 2 aparte vakjes.
Tot mijn verbazing zat deze tas aardig vlot in elkaar2 afzonderlijke binnen vakjes
Vakje voor mobiel en in ander vakje een lintje met sleutelhanger
ingenaaid waar je je sleutels aan kan 'klikken'.
Ik gebruikte dezelfde stof voor het maken van een omslag voor een notebook:En maakte nog een klein exemplaar:Mijn haakavontuur kwam na het bezoek aan Renske toch weer enigzins in het slop te zitten. Ik kreeg een mail om eens te kijken op het blog van Mieke (www.bymiek.blogspot.nl). Aangezien ik Miekes blog volg was deze snel gevonden in mijn leeslijst en zag ik inderdaad dat ze ook haaklessen online heeft staan.
Nooit eerder opgevallen (duhhhh!!!!!), terwijl ik de naailessen met plezier heb gevolgd.
Een klein stemmetje in mijn hoofd zegt dat dit te maken heeft met mijn haakkwaliteiten.....maar ik geef mezelf niet zo makkelijk gewonnen en ben gestart met de online haaklessen.Bovenstaand werkje is het voorlopige resultaat van les 2. Begin me echter wel af te vragen of ik het goed lees/begrijp. Er staat dat je telkens met 1 losse moet beginnen voordat je met de vaste verder gaat. Is dit na het omdraaien of voor het omdraaien van je haakwerkje??? De linker kant loopt nu namelijk recht omhoog terwijl aan de rechter kant mijn werkje een ietwat steile berghelling laat zien.
Wie o wie kan mij wijze raad geven????

Naar aanleiding van de dag van de zorg nog een bestelling afgerond. Het zijn 2 kussens van uilenstof geworden.Heb als cadeautje een klein memo boekje bekleed met dezelfde uilenstof.
Met Masking Tape een klein potloodje beplakt.
Om het boekje een paars elastisch bandje gedaan zodat het potloodje aan de zijkant van het boekje op zijn plek blijft zitten.
Nu op de fiets naar de tandarts voor m'n halfjaarlijkse bezoek. Kan iets leukers bedenken.......


6 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Hoi Patricia, bij mij heeft het haken ook een tijdje geduurd, maar ik ben hier in de buurt naar een breicafé/knutselkeet geweest en heb het daar geleerd, sindsdien gaat het steeds beter (ik moet het altijd eerst even zien, uit een boekje leren lukte me niet). Succes!!

   Verwijderen
  2. Dat heb ik ook, bij Renske keek ze mee en kon ik eerst van haar "af kijken". Werkt met haken beter. Zal dus weer een datum bij Renske plannen voor een vervolgles.

   Verwijderen
 2. Het is niet zo belangrijk of je die losse maakt voor je je werk keert of erna, het is wel belangrijk dat je hem maakt. En vooral vééél tellen tijdens het haken, dat je steeds evenveel vasten blijft hebben. Succes hoor! En mooi spulletjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je bent goed bezig! Het tellen is het belangrijkste. Ik maak meestal eerst mijn toer (rij) af, draai, en maak een losse. Dan ga ik verder met mijn volgende toer (rij)

  Succes ermee!! En je weet het, je bent hier altijd welkom voor een vervolglesje :)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het achterlaten van reacties, ik lees ze graag.
Liefs, Patricia