6.16.2013

Workshop naald-vilten bij Marloes.

Kunnen jullie ook zo genieten van andere blogs?
Mijn favoriete blogs heb ik in een leeslijst geplaatst zodat ik automatisch kan zien wanneer de ander een nieuw bericht op haar blog heeft gezet.
Zo ook het blog van Marloes (http://marloeskreatief.blogspot.com). Marloes is een creatieve duizendpoot die haar hand niet omdraait voor mozaïeken, haken, breien en wat al niet meer. Sinds enige tijd doet Marloes ook aan naaldvilten. Op haar blog komen echt de prachtigste creaties voorbij, waaraan ik me dan heerlijk zit te vergapen. Toen ze aangaf wel een workshop te willen organiseren was ik er natuurlijk als de kippen bij!!!
Als antwoord kreeg ik deze lieve kaart met daarin een naald vilten uiltje:
Het uiltje hangt schuin boven mijn "werktafel" in de  hobbyhoek. Ik begeef me dus in goed gezelschap!

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver. Ik vertrok om 8:10 van huis en klokslag 9:45 drukte ik op de deurbel van Marloes. Ik werd hartelijk ontvangen en het voelde direct goed/vertrouwd.
De andere 3 "cursisten" hadden helaas vertraging opgelopen door de open luchtdagen in Volkel maar aan gespreksstof geen gebrek (als ik eenmaal op de praatstoel zit ben ik niet meer te houden, ha, ha).
Na een kop koffie met lekkers ging ik alvast aan de slag. Ik besloot om een muis te gaan maken, of althans iets wat daarop zou moeten lijken. Marloes had er zelf al 2 gemaakt:

Zijn ze niet schattig?

Bij naaldvilten kun je droog en nat vilten.
Nat vilten doe je met water en zeep en droog vilten doe je met een soort prikpen. Je neemt een pluk wolvilt en legt dit op een schuimrubber matje. Door in het vilt te prikken kun je elke vorm maken die je wilt. Het kan nooit fout gaan want je kunt altijd bij prikken of het vilt er weer af halen. Leg ik het zo goed uit Marloes?
Ondertussen kwamen de andere dames ook binnen gedruppeld (Nou ja, gedruppeld.....de regen kwam gestaag naar beneden vallen....). Angeline (http://mijneigenplekkie.blogspot.nl) kende ik "virtueel" al via haar blog. In haar kielzog 2 vriendinnen, Pascal (http://www.gemaaktenzo.blogspot.nl) en Astrid (geen blog maar ze maakt prachtige poppenhuizen, inclusief inventaris dat heel gedetailleerd is!).
De stemming zat er direct goed in en binnen de kortste tijd zaten we allemaal te prikken dat het een lieve lust was. Het grote voordeel van vilten is dat je tussendoor gewoon kunt praten, dus dat deden we dan ook volop. Heerlijk!!

Dit moet een muis worden.....


Rond de klok van enen kregen we een heerlijke lunch, die we buiten verorberden, voordat we weer verder gingen "prikken".

Tegen 16:00 uur hadden we allemaal ons dier af:

Van links naar rechts: roodborstje van Pascal, yorkshire-terriër van Astrid, vos van Angeline en de muis van mezelf

Marloes - duizendpoot als ze is- viltte tussen neus en lippen door een vilten muisje:Marloes, REUZE bedankt voor je gastvrijheid!!

Angeline, Pascal, Astrid en Marloes, jullie allen bedankt voor de gezelligheid, de leuke gesprekken en 'kijkje' in jullie levens.
Vanaf mijn kant zeker voor herhaling vatbaar!!10 opmerkingen:

 1. Nou zeg ... mooi en dat na een les. Knap!
  xx De Juffrouw

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Patricia,

  Ik vond het ook reuze gezellig en erg leuk om jou nu in het 'echhie' te ontmoeten,ook vond ik het zo leuk dat inderdaad gelijk die klik onder iedereen was wat weer leiden tot een boel gezelligheid en gekakel!Een ontzettend leuke dag...jij ook bedankt voor de gezelligheid meid!

  grtzzzz
  Angeline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat vilten en zo gezellig z''n workshop bij Marloes. Ik ga je volgen.

  Groetjes,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welkom Dinah,hoe meer volgers, hoe meer vreugd.......!!!

   Verwijderen
 4. Leuk verslag en inderdaad erg gezellig en zulke leuke resultaten ,maar nog even voor er verwarring komt we hebben met wol zitten vilten het gereedschap is een prik naald met haakjes,nat vilten onstaat met zeep warmwater en wrijving ,,,,,,,bijna goed hoor Patricia ,ha,,,,,,ha en jij ook hartstikke bedankt voor de lieve attenties en je gezelligheid ,en nartuurlijk altijd welkom lieve groet marloes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Marloes, bedankt voor je toevoeging, het zou inderdaad vervelend zijn als er verwarring over ontstaat.
   Zit nog lekker na te genieten van gisteren.

   Verwijderen
 5. Wij brabanders vonden t ook een top-dag! En heb je de muis al n leuk plekje gegeven? Wat vonden ze er thuis van? Het gezellig. Groetjes pascale

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Muizinnetje staat een beetje schuchter op de kast. Dat komt omdat de arme ziel nog geen jurkje heeft. Komt deze week echter dik voor elkaar! Het thuisfront vond het muisje goed gelukt, nu nog een naam verzinnen...

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het achterlaten van reacties, ik lees ze graag.
Liefs, Patricia