1.02.2014

Graag jullie eerlijke mening!!!

Ik wilde al een tijdje mijn blog een andere "look" geven maar ja, hoe pak je zoiets aan als je niet handig bent met de software van je computer?
Het bleef dus bij overdenken, totdat ineens de gelouterde woorden van een overleden familielid in m'n hoofd kwamen en zich er muurvast nestelden. Telkens hoorde ik dat stemmetje, dat zei: "Kan niet ligt op het kerkhof en wil niet ligt er naast"

Vandaag trok ik - rasechte digibeet dat ik ben- de stoute schoenen aan en ging met klotsende oksels aan het 'rommelen' achter m'n laptop.
1 ding stond als een paal boven water, ik wilde mijn visitekaartje als banner gebruiken.
Na een klein uurtje allerlei opties geprobeerd te hebben (en er warempel niets spontaan verdwenen was!!), was het wonder geschiedt. Ik had een nieuwe lay-out plus banner. Ik was zo blij als een klein kind!!!
Er was echter 1 klein probleempje. De standaard achtergronden vond ik niet bij de banner passen. Mmmmm, wat nu?
Ik ging eens door mijn collectie gekleurd papier en vond enkele gekleurde vellen in blauw-tinten.
Vanuit 20 posities en standjes, foto's genomen op zoek naar het juiste schaduw/licht effect. Dat viel nog niet mee door de bewolking buiten. Maar goed, uiteindelijk toch de nodige kiekjes geschoten en via de USB-stick ge-upload op m'n laptop. Na alle foto's als achtergrond te hebben bekeken koos ik voor de blauwe achtergrond met witte stippen.

Ik vind het geheel aardig goed gelukt maar ik ben nog meer benieuwd naar JULLIE reacties!!
Gewoon eerlijk zeggen wat jullie er van vinden en wat er anders/verbeterd kan worden. Ik kan goed tegen kritiek dus jullie hoeven me niet te sparen,...... nou ja, een klein beetje dan!

Wacht in spanning jullie reacties af..........





23 opmerkingen:

  1. Nou pfffft meid!! Ik neem m'n petje voor je af en geef je een pluim op je hoed!! En buig gerust maar een keer!!
    Je bent veeeeel verder dan ik, want ik bak er totaal niets van. Als iets een beetje redelijk uit de verf kom is dat meer geluk dan wijsheid.
    Ik vind 'm gewoon leuk, alleen -persoonlijk- zou ik voor een ander lettertype kiezen. Dit leest niet zo heel vlot weg, maar dat is een persoonlijk iets. Mijn ogen zijn -zeer- gebrild en hebben soms best moeite met andere dan standaard lettertypes. Ik zit altijd te scrollen om maar minstens tot 130% beeld te komen. Erg lastig want ik houd juist heel er van 'fijn' handwerken en dat gaat me ook niet zo goed meer af. Er is iets met het zichtvermogen van mijn ogen waar gewoon niets aan te doen is en waar geen glazen voor gebrild kunnen worden.
    Nou, ben benieuwd wat je er verder van gaat brouwen, of het zo -misschien- voorlopig laat.....
    Groetjes,
    Marian.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Marian,

      Bedankt voor je reactie!
      Zat zelf ook met het lettertype hoor! Twijfelde en besloot toch een gokje te wagen maar je hebt helemaal gelijk, het leest niet prettig weg, Ga ik een dezer dagen aanpassen.
      En ook bij jou komt het een keer goed hoor. Vraag anders eens iemand (vrienden, familie, kennis etc) om met je te oefenen. Ik ben er ook gekomen met vallen en opstaan.
      Groetjes Patricia

      Verwijderen
    2. Ik heb het lettertype al aangepast.

      Verwijderen
    3. He Patricia,
      Het viel me gelijk op dat je het lettertype had aangepast!! Heerlijk!!
      Het staat mooi vind ik, maar dat is wederom persoonlijk!!
      En ja, misschien moet ik eens iemand 'aanschieten'..... maar vaak blijft dat bij voornemens...., totdat het juiste moment daar is!!
      Succes verder met je blog, je schrijft altijd gezellig!!
      Groetjes,
      Marian

      Verwijderen
  2. Hi! Toch knap van je als je het nog nooit eerder gedaan hebt! ;) klei. Puntje: je banner is wel korrelig, maar ach, jij moet gewoon trots zijn op jezelf hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ps ik heb ooit eens het plan opgevat om een soort vraag en antwoord blog op te starten voor blog bewerkingen ed, als er meer zijn die hulp nodig hebben met blogdingetjes kan ik alle blog bewerk lesjes tot nu toe best op n blogje zetten ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind het er goed uitzien, banner is idd wat korrelig en ik heb het idee dat de uiltjes wat "uitgerekt" zijn. Maar dan nog, vind ik de banner knap gemaakt :)
    Alleen jammer dat de achtergronden altijd in blokjes word weergegeven, heb het zelf ook al een geprobeerd,maar kwam ook niet verder als blokjes.
    De kleurtjes passen mooi bij elkaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nou knap gedaan is best EEn hele klus die ikzelf ook niet goed aandurf dus petje af hoor creatieve uil........

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het ziet er heel goed uit!

    ps: doe je me een plezier door de cijferbevesting uit te zetten? ik beloof je, de spam blijft weg! maar mijn laptop mist een toets en daardoor kan ik niet altijd alle cijfers intypen :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helaas heb ik al een aantal keer andere ervaringen met spam, ongewenste vervelende koppelingen met rare sites en ook met besmette spam. Dus jouw belofte is lang niet voor iedere blogger weggelegd. Ik hoop dat het jouw nooit overkomt.


      Groetjes

      Verwijderen
  7. ik vind je nieuwe uitstraling van je blog erg leuk geworden, blijkt toch wel dat je het kan. " wie niet waagt wie niet wint"
    gr sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik vind dat het erg mooi is geworden! De gestippelde achtergrond is echt heel erg leuk! Mijn complimenten!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh ik ken het. Mijn banner is te klein maar anders ziet hij er helemaal uitgerekt uit! Je achtergrond is heel geslaagd. Je banner wat blur. Dat heeft te maken met het aantal pixels van de foto die je gebruikt hebt, denk ik...

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Je kunt de achtergrond aanpassen in elke kleur die je wilt hoor ;) Als je wil kan ik het even een keer voor je opzoeken en opschrijven voor je. Ik heb op mijn tweede blog namelijk ook stipjes als achtergrond, in de kleur die ik bij het logo van ons 'winkeltje' vind passen.
    Verder ziet het er keurig uit, goed leesbaar en mooi overzichtelijk.

    Groetjes, Vera

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik vind het echt heel goed gelukt en mooi!
    En vooral knap dat je er dan toch aan begonnen bent! Ik ben een nog grotere digibeet als jij denk ik en moet ook nodig een. Ieuwe banner. Of naja, nieuwe, ik moet een banner. Heb me er nog nooit toe gezet. Misschien is dit het duwtje dat ik nodig had ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Leuk gelukt hoor!
    Ik weet hoe moeilijk het is als je er niet zo handig in bent! ze vinden mij hier ook een zeur als ik mijn hulptroepen inroep om te helpen,en een keer gedaan volgende keer ......
    groetjes esther

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Vanaf nu mag jij jezelf niet meer een digibeet noemen. Kijks eens met trots wat je al allemaal hebt opgebouwd met jouw blog. Il weet zeker dat jouw website net zo'n suc6 wordt. Toppie

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Mooie nieuwe uitstraling voor je blog. Knap werk voor iemand die zichzelf digibeet noemt.
    Mocht je over een poos weer eens een nieuwe uitstraling willen, dan kun je hier aardige tutorials en kant en klare achtergronden en zo vinden: http://thecutestblogontheblock.com/category/tutorials

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het achterlaten van reacties, ik lees ze graag.
Liefs, Patricia