2.08.2014

Shopvondsten, het griepvirus en een 'vreemde eend in de bijt' bij de apen familie.

Meestal ben ik op de dinsdag vrij. Dan kuier ik eerst heerlijk over de markt op zoek naar leuke lappen stof met bijpassend garen en neus ik tussen alle knopen, lintjes en andere frutsels....HEERLIJK! Daarna maak ik de oversteek naar de stad. Meestal vereer ik de Xenos met een bezoekje en zo ook vorige week dinsdag. Pasen had zijn intrede al gedaan zag ik en deze kon ik gewoonweg niet laten liggen:

                                 Oeps, even het hoofd 45 graden naar links draaien
Bij de Trekpleister kwam ik 2 leuke boekjes tegen om zelf 3D kaarten te maken.


Thuis direct mee aan de slag gegaan. Dit zijn de eerste 3:


                                         Vanaf de zijkant is de 3D goed te zien.

                                         Sommige dieren hebben glittertjes.

In mijn favoriete winkel kocht ik wat bolletjes wol voor "je weet maar nooit", kleine houten knijpertjes en knopen:Over knopen gesproken:
Ik heb mijn verzameling gesorteerd op kleur en nu houd ik knopen over waar ik niets mee doe.


Wie o wie kan ik blij maken met bovenstaande knopen??? Uit de eerste 10 gegadigden zal ik er eentje trekken.

Ter afsluiting van de geslaagde "shop ochtend" besloot ik te lunchen bij V&D. En nee, ik vind het niet vervelend om daar alleen te zitten. Bovendien was ik niet alleen, ik had mijn haaknaald en wol mee dus heb ik ook nog lekker gehaakt. Dit levert altijd leuke reacties op kan ik jullie melden!

Eind vorige week kwam de jongste zoon ziek thuis. Keelpijn, hoesten, koorts....jullie kennen het allemaal wel. En als je ziek bent wil je extra graag in de watten gelegd worden dus ik sjouwde af en aan met dekens (voor op de bank want boven in zijn eigen bed was 'te ongezellig en zou hij me te erg missen'), drinken ("maaaammmmmm m'n glas is al weer leeg maar ik heb nog dorst"), hoestpastilles (meneer vindt hoestdrankjes 'smerig'), leesboeken ("kom me maar lekker voorlezen mam!") en wat al niet meer. Ook ging werk en huishouden gewoon door.
's Avonds zeeg ik moe op de bank met een haakwerkje. Een hele leuke, al zeg ik het zelf. Hij (ja, ja, het is een HIJ) komt uit het boek: Kleine knuffels en aapjes haken en is geschreven door Christel Krukkert. Ik ben sinds kort vriendin van Christel......nou ja, virtueel dan he, via Facebook, ha, ha!
Maar goed, ik dwaal duidelijk af. Omdat mijn "apen honger" nog niet gestild was en ik smolt bij het aanzien van onderstaande aap, kon ik het niet nalaten om deze te haken. Hier is ie:
 Ik sluit niet uit dat er nog verschillende zullen volgen......

Afgelopen dinsdagmiddag had ik het ineens "te pakken". Wat was het geval: Het griepvirus had zich ongewild bij me uitgenodigd en was niet van plan om snel te vertrekken. Zweten, hoofdpijn (dat over ging in migraine), koorts, kortom een algehele malaise.Er zat niets anders op dan m'n bed op te zoeken. Na 3 dagen was de koorts aardig gezakt en besloot ik naar beneden te gaan maar jeetje, het leek wel of m'n hele evenwichtsorgaan van slag was. Wat was ik duizelig zeg. Nog maar eens een dagje rustig aan gedaan en vanmorgen voelde ik me weer redelijk als vanouds.

Nu maar hopen dat het griepvirus bij een ander op de koffie gaat anders vrees ik met grote vrezen voor manlief en oudste zoon!

 
 

18 opmerkingen:

 1. Ik waag mijn kans patricia!!!
  Ik spaar knopen, dus je zou me er heel erg blij mee maken!
  Beterschap voor allemaal!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee, ik hoef geen knopen (heb er zelf genoeg) maar ik hoop wel dat het griepvirus mijn deur wel voorbij gaat....
  Fijn weekend nog!!

  Je hebt leuke inkopen gedaan zeg!!
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je bent goed geslaagd! Het aapje is erg leuk geworden.
  Beterschap, ik hoop dat het griepvirus snel overwonnen is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. je bent goed geslaagd hoor van de week in de stad. Ik had het van de week ook een dag te pakken, wat voelde ik me rot, net als jij dus. Nou beterschap maar weer

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hoop dat je weer helemaal beter bent en het griepvirus compleet verdwenen is uit jullie huis. Je aap is echt super super leuk geworden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke aankopen!! Fijn dat je weer opgeknapt bent van je griepvirus, hier in huis heerst het ook ;-( Ik heb wel belangstelling voor de knopen dus waag een kansje!! Superleuke aap trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heb jij leuke spulletjes gekocht. Hier is de griepvirus stilletjes aan het binnen sluipen. Zere keel, snottebelle... Ik heb het echt niet nodig.
  Die aap staat ook nog op mijn verlanglijst. Ze zijn leuk om te maken hé.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad. Jouw helden aap vind ik ook super en wat lief om die voor je buurjongen te maken!
   Nog een fijne zondag!
   Grtjs Patricia

   Verwijderen
 8. Jij hebt goed gescoord! Leuke spullen heb je gemaakt

  Fijne zondag

  X Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben zelf ook nog grieperig helaas, wat is dat uiltje leuk! Te schattig, groetjes Lisanne

  draad en praat

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuke spulletjes heb je gescoord!
  Ik wil wel een kansje wagen op je knopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk ge, zo lekker in je eentje winkels snuffelen. Je hebt leuke spulletjes gescoord. De gehaakte aap ziet er super uit, zeker met die schatkist erbij! Ik hoop voor je dat het griepvirus het gauw verderop zoekt (maar niet bij mij!). Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuke inkopen heb je gedaan zeg. Heerlijk en knopen kun je toch nooit genoeg hebben ;-) Dus ik doe graag mee voor je knopen :-D Je aap vind ik ook heel erg schattige zeg. Ik moet meteen aan mijn neefje denken die zou hem ook geweldig vinden volgens mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Supermooie kaartjes heb je gemaakt seg!! En die aap: GEWELDIG!!! Veel beterschap!

  PS: Ik wil wel meedoen met je giveaway, zo van die basisknopen, dat zal altijd wel van pas komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk je inkopen,heb ik op de crea-beurs gedaan,alleen het lint moet je nog wel een beetje aan het begin en uiteinde vastlijmen want het laat los!
  groetjes Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 15. O ja en ik doe wel mee met je give- awy!
  crea-roosje

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het achterlaten van reacties, ik lees ze graag.
Liefs, Patricia