3.26.2014

Het haak "kwartje" is gevallen!!Enige tijd geleden bestelde ik bij Monique haar boek 'Bungelknuffels haken'. Toen ik het ontving had ze er zelfs een krabbeltje in gezet, lief!

Enthousiast ging ik aan de slag met de bungelgiraffe, tot ik bij de handen en voeten kwam. Hoe ik ook m'n best deed(lees: over en over uithalen en weer opnieuw beginnen), het lukte me niet om volgens de beschrijving de gewenste handen te krijgen. Ik deed het dus maar op mijn manier maar aangezien ik niet snel tevreden ben over mijn eigen haaksels, gooide ik uiteindelijk de knuppel in het hoenderhok en belandde de giraf been- en voetloos in de mand met onaf gehaakte knuffels.

Toch bleef ik het jammer vinden want veel bungelknuffels in het boek moeten op dezelfde wijze gehaakt worden.

Toen ik een aantal weken geleden bij vriendin Renske was, zag ik mijn kans schoon en nam ik het boekje en een bolletje wol mee. Renske legde - zoals gewoonlijk- alles geduldig uit en ineens viel het kwartje (PLOINK!).
Snap niet waarom ik de uitleg niet begrepen heb want moeilijk is het niet.  Vrees dat ik aan " een blinde haak-vlek" lijd!

Eenmaal thuis begon ik direct aan een bungelmuis en zette alles direct aan elkaar. Tevreden keek ik naar het resultaat:Totdat mijn aandacht naar de mand met onaf gehaakte haaksels getrokken werd en  een licht schuldgevoel bezit van me nam.
Die arme giraf, nog steeds been-en voetloos! Kordaat pakte ik een bolletje gele wol en binnen no-time had ik 2 benen en voeten gehaakt volgens de beschrijving.

Toen kondigde zich het volgende dilemma aan: afhechten en aan elkaar zetten of eten koken. De keuze was makkelijk want als ik ergens een hekel aan heb is het aan het afhechten van al die draadjes.
                                    
Ik vrees dan ook de grootste vrezen,................arme, arme giraf!!!


 

10 opmerkingen:

 1. Dat kan je die arme giraf toch niet aandoen, hem niet afwerken !!!!
  Daar is die veel te lief voor. Dus wees maar eens streng voor jezelf en maak die lieve giraf maar af.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vooruit patricia....even de moed bij elkaar rapen en ook de giraf in elkaar zetten....die verdient dat evengoed als die leuke muis! ;-)


  lieve groetjes
  Angeline

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O, jullie hebben helemaal gelijk (schaam, schaam!!). Morgen aan het einde van de ochtend zal ook de giraffe met benen en voeten door het leven gaan, dat beloof ik bij deze plechtig.

   Verwijderen
  2. :-)
   die giraffe komt wel in orde, de beentjes zijn er toch ook gekomen?!
   liefs!

   Verwijderen
 3. Gelukkig geeft een nieuwe dag weer nieuwe kansen. Het bungelgirafje wordt schattig en mét de beentjes eraan is hij nog leuker. Klein klusje met groots resultaat.

  Succes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Och, als het alleen maar een "blinde HAAK vlek is, valt het allemaal wel mee. En je ziet, zo'n vlekje kan gewoon weggepoetst worden. ;-) Ze zijn trouwens heel leuk, die bungels!
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hihi...toch maar afmaken hoor! Hij ziet er juist zo leuk uit! En het muisje ook, trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, zo lief, dat muisje !! En dat girafje, dat komt zeker en vast ook in orde want die ziet er al even schattig uit !

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het achterlaten van reacties, ik lees ze graag.
Liefs, Patricia