12.21.2014

GESETTELD EN IN KERSTSFEER!

 
 
Eindelijk weer een levensteken van mijn kant!

Eind oktober had ik 2 weken vakantie opgenomen voor de verhuizing. Daarna werd ik opgeslokt door werk, huishouden en kids. Elke avond zat ik met ze te leren en zelf moest ik ook aan de studie want vanaf volgend jaar gaat er een hoop veranderen in de zorg.

Vanaf 01-01-2015 ga  ik - in mijn functie van wijkverpleegkundige - zelf indiceren. Dat vraagt een andere aanpak dan ik tot dusver gewend ben. De bachelor scholing die ik hiervoor volg is behoorlijk pittig. Veel wetenschappelijk onderzoek, kamerstukken die je moet lezen en beargumenteren, presentaties maken en voordragen etc etc. In februari volgt er een examen, meer hierover in een ander blog.

Op 1 doos na zijn alle verhuisdozen inmiddels uitgepakt, heeft alles z'n plekje gekregen en hebben wij ook onze draai gevonden.

De voortuin is inmiddels ook onder handen genomen.
Er lagen grote tegels die schots en scheef lagen, met daartussen grind en onkruid....veel onkruid!
Ook in de border tierde het zevenblad, brandnetels en ander gespuis welig, tot grote ergernis van mezelf.

Hier zitten veel uurtjes onkruid trekken in!
Toen ik op 6 december de kerstboom kocht besloot ik gelijk om stenen te kopen. Zo gezegd, zo gedaan. Twee weken later werden de stenen bezorgd.

De afgeleverde stenen en opzetbandjes midden op de oprit.
Toen ik van m'n werk kwam en de stenen zag werd ik niet blij. De afspraak was dat de stenen NAAST de oprit zouden komen, omdat de oude stenen en het grind er nog uitgehaald moesten worden. Niet handig dus spendeerde ik er een belletje aan. Na wat gesteggel (chauffeur en tuincentrum gaven elkaar de schuld) kwam er schot in de zaak en na een uurtje stonden de stenen waar ze hoorden te staan.


Dit keer naast de oprit.
De volgende ochtend zou eerst alles afgegraven worden en daarna de stenen gelegd.
De heren zouden om 7:30 uur op de stoep staan. Ik had mijn wekker op 7:00 uur gezet.......FOUT!!

Om 6:45 uur hoorde ik een geluid. Half in slaap - het was laat geworden, eerst met vriendin J. uit eten geweest en daarna naar de bioscoop om Gooise vrouwen deel 2 te zien om uiteindelijk om 2:30 uur m'n bed in te rollen - ging ik rechtop zitten...........

Het geluid wat ik hoorde bleek de deurbel te zijn. Toen ik haastig de trap af liep ging ook de telefoon. Beneden hoorde ik een ronkend geluid en scheen een bouwlamp ongenadig fel naar binnen. Toen ik de deur open deed stond stond er een uiterst joviale man voor de deur met het vriendelijke verzoek of ik mijn auto kon verplaatsen zodat ze aan de slag konden.
Ik kleedde me in recordtempo aan en zette de auto in een parkeervak iets verderop. Toen ik terug naar huis liep zag ik verschillende buurtjes door hun ramen gluren om te kijken waar dat helse kabaal vandaan kwam. Schuldbewust stak ik m'n hand op als groet, waarna de meesten weer wegdoken......

Vroeg.....heeeeeel vroeg, gaap!
Alles afgegraven, geel zand aangebracht en aan getrild.
Het eindresultaat
Om 13:50 uur was de klus tenslotte geklaard. Ik kreeg direct complimenten uit de buurt en ik ben er zelf ook happy mee!
Helaas blijft het maar regenen zodat de auto er nog niet op kan staan. Om het toch een beetje gezellig te maken heb ik buiten ook een kerstboom met lampjes neer gezet en 2 potten met winterviooltjes op een houten bankje.
Inmiddels staat er ook een amberboom.Deze groeit minder hard dan een dak plataan en zorgt niet voor allergieën. In het voorjaar komt er groen blad aan, wat in de herfst rood verkleurd, tot het z'n blad laat vallen.
De border beplant ik in het voorjaar en dan komt ook de achtertuin aan de beurt.

Het huis is omgetoverd in kerstsfeer, een kleine impressie:Het haken heb ik ook weer langzaam opgepakt. Ik haakte kerstsokjes in 3 verschillende kleuren:Van vilt maakte ik engeltjes. Ik stikte de losse onderdelen onder de naaimachine aan elkaar.


Beide heb ik gebruikt voor kerstkaarten, maar je kunt ze natuurlijk ook in de boom hangen.

De afgelopen 2 avonden haakte ik Ralf. Het patroon komt van STIP EN HAAK
Ben er helemaal blij mee en zo te zien Ralf ook.                                                                     Fijne zondag! 

10 opmerkingen:

 1. Heel veel werk verzet maar mooi resultaat en enig je ralph

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O das een hele blog geworden. Leuk om je vorderingen te lezen. Het komt goed, met een dag seffens, zeggen ze bij ons ;-)
  En dan komt er stilletjes aan terug tijd om te handwerken. Toffe Ralf heb je gemaakt. Die voelt zich al helemaal thuis.
  Fijne feestdagen
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt als een drukke periode! Fijne feestdagen alvast gewenst :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er gezellig uit! Wat knap dat je een knuffel haakt in 2 avonden! Daar doe ik wat langer over helaas......

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie kerstversieringen! Je oprit ziet er goed uit! Echt een heel grote verbetering. Heel herkenbaar het verhaal over werklui die altijd te vroeg komen. Erg hè! Maar goed, het resultaat is echt top! Groetjes, Lotte

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tjone jij hebt eeb drukke tijd achter de rug! Maar flink aangepakt zeg! Jeoprit is prachtig geworden! En alles weer een beetje uitgepakt? Geniet lekker van de rust en de feestdagen! Groeten, Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super dat je van je nieuwe huis een echte thuis gemaakt hebt! Het ziet er supergezellig uit! De oprit is dik in orde nu en je weet hem gezellig aan te kleden.
  Ik wens je nog veel succes met je studie's en een mooi eindejaar!
  Groetjes Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat komt helemaal goed daar in jullie nieuwe thuis! Fijn dat jullie je draai gevonden hebben. Ralf is superleuk! Fijne feestdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Rolf is geweldig! Ik vind de kleuren die gebruikt heb heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh die Rolf wil ik ook wel hebben.Net jouw blogje ontdekt en het is hier leuk!Ik ben ook pas verhuist...komt heel wat bij kijken,hé!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het achterlaten van reacties, ik lees ze graag.
Liefs, Patricia