1.18.2015

Met enige trots stel ik jullie voor aan Miss Wooly!

Deze maand is het nog even flink "buffelen". Zoals jullie allemaal weten is er vanaf 1 januari j.l. het een en ander veranderd in de zorg. Voor mij houdt dit in dat ik de ene scholing na de andere volg om te voldoen aan de eisen die vanuit de organisatie/overheid aan de functie van wijkverpleegkundige wordt gesteld. Eind deze maand moet ik mijn eindopdracht inleveren en 10 februari a.s. heb ik mijn mondeling. Best spannend!

Midden vorig jaar begon ik aan een haakproject. Om jullie geheugen (en dat van mezelf!) op te frissen enkele foto's:


De ontwerper van Miss Wooly is T.C van Riet-Ernst. Ik zag Wooly in 2013 op de crea doe beurs in Utrecht en was direct verliefd.
Thuis besloot ik het patroon bij Echt studio te bestellen. Aangezien het patroon 33(!) kantjes bevat kreeg ik koud watervrees en archiveerde ik het in mijn map van haakpatronen.

In juli 2014 besloot ik me toch te gaan wagen aan het patroon en warempel... het lukte! Ik had nergens bang voor hoeven te zijn want het patroon wordt stap voor stap uitgelegd, ondersteund door duidelijke foto's.
Gaandeweg kreeg ik er steeds meer schik in, totdat het HAAR aan de beurt was. Man, wat een ramp!!!
Het Brazilia garen mag er dan leuk en  fluffy uitzien, ik vind het een ramp om te haken. Na meerdere verwoede pogingen belandde Wooly dan ook HAARLOOS op 1 van de planken van mijn hobbykamer.
Elke keer als ik langs haar liep keek ze me met beschuldigende ogen aan.......  . En ik? Ik probeerde het grootmoedig te negeren. Tot gisteren....

Ik probeerde nog 1 poging te wagen met het rottige garen en na 5x uithalen lukte het warempel! Ik was verbaasd en trots tegelijk. De staart volgde er direct achteraan en vanmorgen kreeg Miss Wooly het haar waar ze al een half jaar op wachtte.
Ik ben super blij met het resultaat!!

Miss Wooly, met haar!!
Close-up
Wooly bestaat uit 12 pentagons (vijfhoeken) en 20 hexagons (zeskanten)

Nog een beetje verlegen.


 
En zien jullie ook wat ik zie als je naar de laatste foto kijkt?? Is ze gewoon goed doorvoed of wacht er mij een verrassing??

 

13 opmerkingen:

 1. Zo te zien was het de moeite waard! Hij is heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Moeilijke keuze....wat is de mooiste kant? Voor? Of dat schattige achterste :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schatje, het eindresultaat mag er zeker zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk dat er een klein miss Woolytje op komst is ;-) ! (Als je nog genoeg van dat vervelend garen over hebt, toch...)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is echt schattig en heel lief, om te knuffelen !!!!
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nu kijkt ze in elk geval heel tevreden :-) Mooi hoor! En het zou wel handig zijn, een kleintje waar je niet zo aan hebt moeten haken :-) Veel succes met de bijscholing!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een echt schatje. Ik denk dat er nog zo een lieverds mogen volgen.
  Grtjs
  daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke blogje! ik haak graag, en zo kom ik haakblogjes tegen....ik zag u via andere haaksters en vind leuk om meer te gaan bezoeken...liefs ❤

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig. Ik hoop dat er een verrassing komt en dat je die dan ook even deelt. Als die alweer even schattig is....benieuwd

  Groetjes
  Patricia x

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het achterlaten van reacties, ik lees ze graag.
Liefs, Patricia