2.21.2015

Poncho perikelen en een irritante gifbeker.

Al tijden wilde ik een poncho voor mezelf haken maar vond het juiste patroon niet, tot ik op 12 januari jl.  hetzelfde probleem op haar blog voorbij zag komen met HET PATROON. Wauw, deze poncho wilde ik haken en wel NU.
Ik had al wol in huis (stylecraft kleur "Silver") en een haaknaald 6 was snel opgesnord. Enthousiast begon ik te haken en het moet gezegd worden, het patroon haakte heerlijk weg.

Ik wilde het 'moment suprême' (lees: het over m'n hoofd laten glijden van de poncho) tot het laatst bewaren, maar toen de col bijna af was kon ik me niet meer beheersen en trok het gewilde gewaad over m'n hoofd!!
En toen voelde ik het direct.......  . Schoorvoetend liep ik naar de spiegel en deze bevestigde mijn vermoedens. Rondom mijn buste zat het strak, niet een beetje, niet een beetje veel maar ronduit SUPER STRAK.
Ik voelde me net een worst met mijn cup maatje 90F, wat een desillusie!

Ik hing de poncho over de paspop, die háár wel beeldig stond, terwijl de franjes en de col nog afgewerkt moest worden. Misprijzend keek ik naar haar en foeterde binnensmonds de nodige woorden die ik hier niet zal herhalen.....

Poncho in progress.

Enkele weken geleden was ik bij de Zeeman en daar lagen ze ineens, niet 1, niet 2, maar wel 3 verschillende kleuren TWEED wol. Ik had er al veel over gelezen en gezien op jullie blogs en het water liep me in de mond.
Mmmmmm, welke kleur zou ik kiezen? Ik hoor jullie denken: "Ja, da's moeilijk".
Nou, niet voor mij want ik nam van alle drie de kleuren gewoon 6 bollen mee naar huis (nadat ik uiteraard betaald had, ha, ha).

Ein-de-lijk weer op voorraad!

Zoals jullie op de foto zien ligt er nog maar 1 bol antraciet tussen de andere bollen wol. Dat komt omdat ik toch weer een poncho heb gemaakt (wie niet waagt, wie niet wint is mijn motto!)


Hoe gek het wellicht klinkt, deze poncho staat me veel beter, ondanks de dikkere wol. Mijn buste is in deze poncho namelijk veel minder prominent aanwezig.
Er zullen er vast nog enkele volgen.

In mijn vorige bericht konden jullie al lezen dat ik een hernia heb.
Deze week kreeg ik echter steeds meer pijnklachten in mijn li-heup er bij, dus gisteren toch
maar naar de dokter gegaan. Waar ik bang voor was sprak hij hardop uit: een SLIJMBEURSONTSTEKING.
Na een corticosteroïde injectie en een recept voor zwaardere pijnstilling stond ik 20 min. later - met de pest in m'n lijf- bij de apotheek.
Mag voorlopig geen auto rijden (door morfine preparaat in de medicijnen) en om tot rust te komen blijven de kinderen volgende week ook nog een aantal dagen bij hun vader.
Hoop dat de gifbeker nu 'kurkdroog' is en ik weer de kracht vind om naar boven kan klauteren.......  .


 

10 opmerkingen:

 1. Wat een pech, dat ie niet past. Ik vind hem er wel erg mooi uit zien!
  Je tweede poging is mooi geworden. Ik ben zelf ook bezig met het tweed garen, ook met een poncho! Veel plezier met dragen.

  Fijn weekend!
  Corine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Rust goed en hopelijk snel terug op de been. De twee poncho's zijn mooi. Spijtig dat nr één niet past
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die is mooi geworden ,gelukkig heb je iets te doen wat je leuk vind maar je hebt wel alle pechkaarten getrokken zeg

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh nee!! Wat een pech, of eigenlijk driedubbel: die hernia, de niet passende poncho en ook nog slijmbeursontsteking... Heel veel beterschap gewenst, maar probleem 2 heb je al prachtig opgelost. Die poncho is super!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het zit jouw echt niet mee met jouw lichaam. Beterschap en sterkte.
  De tweed poncho is prachtig. Jij durft wel om na de eerste poncho toch weer aan de slag te gaan. Gelukkig is dit model prima gebleken.

  Beterschap, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 6. He wat vervelend voor je! Beterschap hoor! De poncho is geweldig! Misschien dat ik nog eens een poging waag! Sterkte! Groeten,Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ach, heel veel sterkte! Maar ik hoop dat je toch lekker kan haken met die klachten. En de poncho's zijn allebei mooi, jammer van het 'worst'-probleem (ik ken dat ook dat probleem :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ohhh die poncho's zijn errug mooi hoor ...maar het zit je niet mee hè met die hernia, goed rusten en hopelijk snel weer op de been..

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik wens je veel beterschap! En terwijl je moet rusten heb je lekker veel tijd om te haken ;). Jou poncho's zijn mooi! Maar vraag me af, wat ga je nu doen met de eerste?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik wens je veel beterschap! En terwijl je moet rusten heb je lekker veel tijd om te haken ;). Jou poncho's zijn mooi! Maar vraag me af, wat ga je nu doen met de eerste?

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het achterlaten van reacties, ik lees ze graag.
Liefs, Patricia