3.29.2013

IK WEET HET NIET HOOR.....


In bloggerland zie ik de prachtigste haakcreaties voorbij komen. En - al zeg ik het zelf- ben ik best handig (zelf paadje straten, figuurzagen, timmeren, beetje naaien, vilten etc), maar haken is niet aan mij besteed.
Nou zul je denken, kijk op internet, filmpjes genoeg! Dat klopt en deze heb ik uiteraard ook bekeken. Elk beeldje stilgezet, haaksteek gemaakt.....maar op de 1 of andere manier ziet mijn werkje er heeeeeel apart uit (lees:bagger!).
Dan maar een haakboek. Vol goede moed met haaknaald en garen aan de slag maar al gauw was ik het spoor helemaal bijster en gooide ik het werkje - gefrustreerd-  in een hoek.
Toch bleef het kriebelen....
Uiteindelijk de stoute schoenen aangetrokken en Renske gemaild. Zij woont niet zo ver bij me vandaan en maakt met het grootste gemak verschillende haakcreaties (renskecreatief.blogspot.com).
Ik kreeg een enthousiaste mail terug en een afspraak was gauw gemaakt.

Afgelopen dinsdag was het dan zo ver. Gewapend met een lentebloeier en een zelfgemaakt vilten doosje met daarin een geborduurde knoop en hartjes, ging ik op weg.
Renske ontving me aller hartelijks en na een kop kofie met lekkers gingen we aan de slag. Ik had een patroon voor een uiltje haken, meegenomen.Maar oooo, wat voelde ik me een kluns zeg!! Renske bleef (gelukkig!!) erg geduldig en legde het gewoon nog een keer uit en nog een keer....( nu weet ik ook weer hoe een stagiaire zich soms naast mij voelt!).
Na een korte theepauze kreeg ik de slag aardig te pakken en werd ik steeds enthousiaster.
Voordat ik het in de gaten had moesten we al weer afscheid van elkaar nemen met dit als eindresultaat:Renske gaf me nog een adres van een handwerk winkeltje bij haar in de buurt dus ook daar even binnen gewipt.
Een andere haaknaald gekocht, veiligheids ogen en vilt (kon ik ECHT niet laten liggen).

De andere dag garen gekocht en aan de slag gegaan. Na 4 x uit halen was ik tevreden over mijn eerste ring (en was mijn enthousiasme enigzins getemperd). Na een klein uurtje gestopt omdat onze zoon van 10 inmiddels bij me was komen zitten en hele verhalen afstak.
Vanmorgen de draad weer opgepakt. Echter, het garen ging toch steeds vaker splijten en omdat ik behoorlijk strak gehaakt had, werd het steeds moeilijker om een gat te vinden waar ik de haaknaald in moest steken. Toen ik dan ook niet goed uitkwam aan het einde van een ring daalde mijn enthousiasme naar het nul punt......Tja, ik weet het niet hoor....misschien ben ik gewoon niet in de wieg gelegd voor haken.....maar aan de andere kant wil ik de moed niet te snel opgeven. Morgen dus maar met een haaknaald 4 mm aan de slag en Renske een S.O.S berichtje sturen. Ik voel een 2de workshop aankomen.....6 opmerkingen:

 1. Hoi, ik volg sinds vanmorgen je blog. Ik weet precies wat je bedoelt. Ik schilder geboortestoeltjes, ik knutsel met papier en stof, ik kan breien, borduren, maar haken...... blijft bij mij ook altijd een moeilijk punt. Ook ik kan dat niet uitstaan en heb een haakboekje gekocht. Af en toe begin ik er weer aan, maar iedere keer weer denk ik ook: ik ben niet in de wieg gelegd voor haken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tip: volg de online haaklessen via bymiek.blogspot.nl
  Echt een aanrader, ik kan nu (bijna) alles haken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha,ha, ha, mooi verhaal. Maar het gaat lukken, ik weet het zeker.
  Groet van D Juffrouw

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niet opgeven alle begin is moeilijk ,kijk eens bij wiekevankeulen op haar blog de haakrol zei legt alles goed uit misschien helpt dat.eerst even rechte dingen maken en stap voor stap,echt het is niet moeilijk als je het eenmaal door hebt
  Sukses gr marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel herkenbaar :) Je ziet de leukste gehaakte creaties voorbij komen maar bij 'losse', 'vaste', stokjes' en 'halve' raak ik compleet het spoor bijster! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De eerste is het moeilijkste ! je zal zien dat er nog héél wat haakwerk zal volgen !
  Via renske bij jou terecht gekomen. ik haak gehaakte kettingen en handtasjes, maar nog meer sieraden met kralen en parels

  Kom je ook eens kijken
  www.creadiva.be

  Groetjes Diane

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het achterlaten van reacties, ik lees ze graag.
Liefs, Patricia