8.07.2013

Vakantie en een vreemde eend in de bijt.


Afgelopen maandag begon mijn vakantie, Yahoe!!!!
Ik besloot dat deze eerste dag zo relaxed mogelijk moest verlopen dus nestelde ik me op de bank in ons prieel met bolletjes wol, haaknaald en schaar en begon enthousiast aan mijn eerste gevleugelde vriend. En wat werd ie leuk!! Ik besloot alles direct aan elkaar te naaien en zie hier, mijn eerste gehaakte vogeltje was een feit.

close-up van het hartje
Eerste -en zeker niet de laatste- gehaakte vogel. Patroon
afkomstig van dol-op-wol.

























Na de onvermijdelijke BBQ ging ik onverschrokken door. Dit keer met het haken van een duif, waarvan ik het patroontje op internet had gevonden. Maar hoe verder ik kwam, des te raarder begon het arme schaap er uit te zien.
Kwam het door de kleur die ik gebruikte, had ik iets niet goed gedaan?  Ik besloot 'm af te maken. Nee, nee, ik heb 'm de nek niet omgedraaid  en ook de prullenbak bleef het diertje ternauwernood bespaard. Nee, ik heb 'm af genaaid.....ehh, dit klinkt niet veel beter, vrees ik. Nou ja, kijk zelf maar:

Heb er het beste van proberen te maken maar
het blijft "een vreemde eend in de bijt".

"Ik zoek contact, tussen jou en mij, ik zoek
contact, laten we vrienden zijn".

Gisteren op tijd vertrokken want we hadden 2 dagen Movie park Germany voor de boeg. Het kan aan ons liggen maar de wegbewijzering langs de snelwegen in Duitsland zorgen regelmatig voor hoofdbrekens bij ons en standaard rijden we een aantal malen verkeerd. Maar goed, na 2 1/2 uur, eindelijk onze bestemming bereikt.
In het park hebben we ons prima vermaakt in de vele attracties en aan het einde van de middag vertrokken we naar een van der Valk hotel, waar we bleven overnachten. Ook hier naartoe weer een aantal keren verkeerd gereden (gggrrrrrr!!!!) maar het buffet diner maakte een hoop goed.
Eenmaal terug in onze kamer ging manlief verder lezen in zijn boek, de kinderen vermaakten zich op hun Nintendo's en ik? Ik legde de beentjes hoog en ging moe maar voldaan nog een vogeltje haken.



Vanmorgen eerst genoten van een uitgebreid ontbijt (ook in buffetvorm) en daarna, met een goede beschrijving hoe naar Movie park te rijden, in 1 keer goed gereden. Dat is natuurlijk goed voor het humeur maar helaas gooide het slechte weer roet in het eten.

Regen, regen en nog eens regen.........

Gevolg: veel loketten gesloten....
Na 3 uurtjes park waren we allen doorweekt en wilden de kinderen naar huis. Wij sputterden niet tegen (integendeel!). Op de terugweg in welgeteld 1 uur naar huis gereden, waarbij we zelfs nog even in de file hebben gestaan.
De kinderen gingen thuis direct hun eigen gang, manlief dook weer in z'n boek en ik zette dit keer direct mijn vogeltjes - die ik in de afgelopen 2 dagen had gehaakt- in elkaar. Zijn ze niet lief geworden?


Vogeltje vastgemaakt aan een witte houten bloem.


Wijze woorden.....
Close-up van het vogeltje, voor snavel en vleugels vilt gebruikt. Patroontje afkomstig van Angeline (Mijn eigen plekkie)



Verschillende kralen gebruikt.
bloemetjeskraal als oog


8 opmerkingen:

 1. Heel leuk die vogeltjes (al is de duif inderdaad wel een beetje een rare snuiter, hihi). 'k vind ze toch lief. Jammer dat het 2e dagje moviepark in het water viel, maar toch leuk er even tussenuit te zijn geweest he! Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een mooie dingen heb je gemaakt meid. En je vreemde eend vind ik superlief. Hou juist van werkjes waar karakter inzit. Dus wees er gewoon trots op, want ik vin hem mooi!
  Toch wel even fijn dat je ertussenuit geweest bent?
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige vogeltjes. Ik ben niet zo'n haker, maar die vogeltjes ,dat wil ik toch nog wel eens proberen. Die duif is zooo grappig. Nooit meer wegdoen.

  Groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha ik vind hem echt op een duif lijken!! heel grappig.. heb je al een markt gevonden waar je weer gaat verkopen?

  groetjes en fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo,

  Wauw, prachtige vogeltjes, en gelukkig is hij niet om het leven gekomen :-)
  Wel jammer dat jullie een regendag hadden op vakantie, maar gelukkig was alles verder toch nog fijn zo te lezen.

  Groetjes, Jaimie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind je wel een kei hoor met je haken en die duif is juist grappig ,jij hebt er ook de vaart in,jammer van die regen is het steeds prachtig hebben jullie net regen jammer

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een prachtige diertjes zijn hier allemaal te zien, dit is een blog die ik zekers ga volgen. Knap hoor wat je hier allemaal laat zien en de begeleidende tekstjes maken het helemaal af. Laat ons zekers nog een tijdje meegenieten van al dat mooi's.
  groetjes cindy van http://cindy-haakspulletjes.blogspot.be/

  tot gauw

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het achterlaten van reacties, ik lees ze graag.
Liefs, Patricia