2.03.2013


Heerlijk, de maand februari is aangebroken!!

Het begint dan altijd weer een beetje te kriebelen. In de tuin zie ik het groen van tulpen, blauwe druifjes, hosta en wat al niet meer hun "neuzen" boven de grond uitsteken. Over bezoek van vogels hebben we ook niet te klagen. De dennenappels, besmeerd met pindakaas, zijn favoriet, evenals de zelfgemaakte kransen van vogelvoer. Sinds vorige week een huisje met een pot pindakaas er in gekregen. Valt erg goed in de smaak bij roodborstjes!
Wil je zelf ook vogelvoer maken, dan heb je het volgende nodig:
* ongezouten frituurvet, te koop in de supermarkt
* mix van zaden (je kunt er zelf ook nog rozijnen aan toevoegen), te koop bij Action, de Wibra
*uitsteekvormpjes (denk aan de vormpjes die je gebruikt bij koekjes bakken of anders kunststof vormpjes kopen bij Action/Wibra)
Werkwijze:
Frituurvet op laag vuur laten smelten. Laagje vet over de zaden doen en goed door elkaar mengen. Met een lepel in uitsteekvormpjes scheppen. Vergeet niet een gat te maken zodat je het vogelvoer op kunt hangen in een boom. Zet alles 1 dag in de koelkast (of in de vriezer voor enkele uren). Steek een stukje touw door het gat en hang het op in de tuin.

De vogels buiten inspireerde me om papieren vogeltjes te maken.








Als het zachte weer aanhoudt gaan mijn man en ik volgend weekend de bestaande taxus haag uitgraven en weer op een andere plek ingraven. Ook van beide borders zullen planten moeten verhuizen want we krijgen een PRIEEL!!
Dit was een lang gekoesterde wens van me. Het prieel wordt 3.5 bij 3.5 meter. De zijwanden worden dubbel geisoleerd en er zal een stukje open blijven zodat de borders  met planten/bloemen zichtbaar blijven. Het lijkt me heerlijk om - als het regent- toch nog lekker buiten te kunnen zitten, zonder nat te worden. En als het kouder wordt kunnen we de haard gaan gebruiken.
Maar goed, eerst gaat een gedeelte van de tuin dus binnenkort op de schop....


Kussen hoezen kun je eigenlijk nooit teveel hebben. Door deze af te wisselen kun je je interieur een oppepper geven. Ik heb er dan ook verscheidene gemaakt.
Omdat de basis van ons interieur voornamelijk bestaat uit verschillende grijstinten met daarnaast (hoogglans) wit en hout, ben ik altijd vrij bescheiden met kleur toevoegen. Momenteel heb ik petrol als
toegevoegde kleur. Dit komt terug in onze bank kussens, lampjes en verschillende accessoires.
Uil kussen
Voor anderen nu kussen hoezen gemaakt in hele andere kleurstellingen.

Uil kussen 




Leuk voor op de babykamer


Leuk voor op een meisjeskamer






Romantisch

















 Volgende keer weer een nieuw project

  Groetjes Patricia

2 opmerkingen:

  1. bedankt voor je mailtje Patricia!
    Je maakt mooie spullen, de vogeltjes hierboven vind ik echt super!
    Ik ben benieuwd naar je volgende projecten...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Patricia,
    Je ziet..ik heb je gevonden! Leuk zeg en wat zijn die papieren vogeltjes leuk! Super gewoon! Die wil ik wel met de kinderen uit de klas maken...heb je daar ergens een patroon van of werkbeschrijving?
    Groeten, Jacqueline

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het achterlaten van reacties, ik lees ze graag.
Liefs, Patricia