2.10.2013 

ZONDAG 10 februari 2013

Enkele weken geleden een uilen pons besteld. Toen ik het eenmaal in huis had belandde het in de kast met hobby spullen, tot begin van afgelopen week.
Een familielid werd voor 2 dagen onderzoek in het ziekenhuis opgenomen. Om haar een hart onder de riem te steken wilde ik haar een kaart sturen. Dit was dus een uitgelezen kans om de uilen pons te gebruiken. Na wat pons en lijmwerk was mijn eerste zelfgemaakte kaart een feit.

Gistermiddag met manlief stenen uit de tuin gehaald, daar waar het prieel komt te staan. Het uithalen
was een fluitje van een cent maar daarna moesten alle stenen 1 voor 1 schoon geborsteld worden. Aan-
gezien het gevroren had lukte dat niet al te best dus uiteindelijk met een voegen krabber de stenen zo goed en zo kwaad mogelijk schoon gemaakt en opgestapeld.

Op Pinterest zie je de leukste creaties voorbij komen. Sinds kort heb ik ook een "plank" met tassen. Ben van plan om er dit jaar verschillende te gaan maken. Maar voor het zover is bij de Hema schattige          tasjes gekocht en hier 5 geborduurde bloemen op genaaid met de hand.  


Nu ik het toch over tassen en naaien heb: Ik ben een leuke blog  tegen gekomen waar je je aan kan melden om mee te doen aan verschillende naai projecten. Elke maand kun je 2 projecten naaien (deze staan vast voor het hele aankomende jaar en kun je bekijken). Je eigen gemaakte projecten kun je dan op het blog zetten en met anderen delen. Eigen inbreng van een naai opdracht is prima. Ik heb me alvast aangemeld. Nieuwsgierig geworden? Google dan op: Zo geknipt! Sew along


In veel winkels (Xenos, Wibra, Zeeman, V&D etc) zie je hobby spullen. Ik kan me dan moeilijk beheersen en koop vaak meer dan vooraf gepland. Zo ook verschillende boekjes van scrapbook-papier. Ik heb daar o.a. vogelhuisjes van gemaakt.

1 van de gemaakte vogel huisjes


In mijn vorige blog liet ik papieren vogeltjes zien.
Wil je deze ook maken? Kijk dan op:
http://charcoalandcrayons.blogspot.com.
Zowel het patroon als de beschrijving kun je downloaden. Ik heb er zelf een iets andere draai aan gegeven voor mijn
eigen vogeltjes.Van boven af gezien

Vanmorgen een klein vilten doosje gemaakt. Het idee hiervoor vond ik op Pinterest. Na het lijmen vond ik de naden toch iets te zichtbaar en heb deze  -met de hand-  met kleine steekjes rondom, vast gezet. Omdat het bijna Valentijnsdag is heb ik boven op het deksel een hartje gemaakt.

Voorzjde
Happy Valentine Day!!


Groetjes Patricia                                                                       

4 opmerkingen:

 1. Hoi Patricia,
  Bedankt voor het doorgeven van het patroon!Leuk om even te zien hoe ze gemaakt worden, die vogeltjes. De link doet het alleen niet maar via googelen kwam ik er wel op.Dit is de juiste link:http://charcoalandcrayons.blogspot.nl/2011/04/scrappy-sparrows.html
  Je bent ook weer lekker creatief bezig geweest zeg! Leuk allemaal!En ja...die vogelhuisjes...tjonge wat zijn die ook weer leuk!Doe je dat uit je hoofd of heb je daar ook weer een patroon van? Ik ben altijd zelf creatief bezig maar mijn juffenoog ziet ook wel overal weer wat in....kan het niet helpen haha! Zit in de genen ofzo!Moet je eens voorstelen: in de klas allemaal van die vogelhuisjes aan een tak en dan die vogeltjes eronder bij elkaar...zou toch prachtig zijn? Misschien wat minder creatief vanuit de kinderen maar wel een gezellig resultaat voor de klas!
  Fijne week! jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Patricia,
  leuke blog heb je! en welkom in blog-wereld :)

  gezellig!

  pas op, het is verslavend hihi

  en lid worden van andere blogs, reacties achterlaten etc. helpt inderdaad om meer in contact te komen! succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke spulletjes heb je gemaakt! Hopelijk ben je weer helemaal genezen om er weer creatief tegenaan te gaan. Ik kom je in elk geval volgen, succes in deze leuke wereld.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuke dingen gemaakt zeg!
  dat vilten doosje is ook erg mooi
  ik ga je volgen

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het achterlaten van reacties, ik lees ze graag.
Liefs, Patricia