6.27.2013

Verslag braderie Wehl

Gisteren met vriendin Renske (http://renskecreatief.blogspot.com) op de braderie in Wehl gestaan.


Dat betekende voor mij extra vroeg opstaan (5:45 uur) want ik wilde nog het 1 en ander afmaken. Verschillende knopen moesten nog aan de uiltjes genaaid worden, evenals het opvullen van 1 uiltje en het afwerken er van.Het ochtendritueel ging natuurlijk ook door: Om 6:30 uur brood smeren, drinken klaar maken, voor 3 van ons medicijnen op de bordjes er bij, broodtrommels voor school maken, appeltjes schillen, pakjes drinken en gewone drinkbekers in de schooltassen, de jongste helpen met aankleden, de oudste stimuleren om zich op tijd aan te kleden etc, etc.
Om 8:10 uur waren de kinderen en manlief naar school/werk vertrokken.

Dit bood mij de gelegenheid om  een break te nemen. Ik dronk 2 koppen koffie met een melkchocolaatje (of 5!!) er bij (heeeerlijk, daar kun je me 's nachts voor wakker maken!!).
Na deze "boost" alle spullen voor de kraam verzameld en in kratten/tassen gedaan.Snel nog even douchen, aankleden en ........op zoek naar het inschrijfformulier dat ik toch echt nodig had voor de braderie.
Tegen de tijd dat ik deze gevonden had waren mijn rug en oksels al weer klam van het zweet. Dus de deo-bus weer uit de tas gevist,scheutig in het rond gespoten en  m'n shirt flink laten wapperen voor enige verkoeling. Dat moest genoeg zijn want de klok gaf aan dat ik ECHT moest gaan!!

In de auto Q-music flink door de boxen laten schallen zodat ik goed (als ik dat al niet was) in de stemming kwam. Renske belde ondertussen dat ze ook onderweg was.
Bij het aanmeldpunt was het een drukte van belang. Een vrouw liet op niet mis te verstane bewoordingen weten niet blij te zijn met haar staanplaats omdat haar zicht gehinderd werd door een stuk zeil van de buren. Dit ging zo'n 10 minuten door. Om me heen begonnen mensen onrustig op hun benen te wiebelen en te morren. Ik probeerde zo "Zen" mogelijk te blijven door mezelf voor te houden dat dit even  me-time was voordat het gesjouw en opbouw van de kraam kon gaan beginnen.
Na nog eens 10 minuten was ook ik aan de beurt en kreeg ik het standnummer en plattegrond mee.

Iedereen die in een dorp woont weet dat de wegen lieflijk smal zijn, dit is in Wehl niet anders. Sommige
kraamhouders trokken zich hier niets van aan en besloten hun bestelbus midden op de weg te zetten om alles uit te laden. Gevolg: File!! Ik probeerde weer "zen" te zijn maar bemerkte toch enige frustratie vanuit m'n onderbuik omhoog komen. Afijn, na dit oponthoud onze bestemming bereikt zodat we aan het inrichten konden beginnen.
Na zo'n  anderhalf uur waren Renske en ik tevreden en kon het wat ons betreft beginnen.

Inrichting van onze kraam.Renske zit er helemaal klaar voor!

Het bezoekersaantal kwam wat aarzelend op gang maar in de loop van de middag werd het steeds drukker en gezelliger.
Regelmatig namen bezoekers de tijd om alles goed te bekijken in onze kraam en ontsponnen  er zich leuke gesprekken....HEERLIJK!!!

Af en toe piepte de zon door de wolken heen en 'snoven' we snel wat vitamine D op.

De kraam wordt al wat leger dus we kunnen onze spullen wat
verder uit elkaar zetten.
Kaarten ontworpen door Renske, ook te verkrijgen
in haar webshop 'vlinderontwerp'.

Tegen vijven begon het af te koelen en kwamen er enkele regendruppels naar beneden. Dit laatste was gelukkig van korte duur, de kou bleef echter. Van eventueel wat haken kwam daardoor weinig meer terecht (te koude handen!) maar onze monden werkten nog prima dus hebben we heerlijk zitten keuvelen, tussen de bedrijven door.


Tegen 20:35 uur liep de braderie op z'n eind en begon iedereen zijn/haar spullen in te pakken.
Wij maakten de balans op: Gezellige braderie, gemoedelijke mensen waar je makkelijk een praatje mee aan kon knopen en beiden leuk verkocht,....kortom: EEN GESLAAGDE DAG!!

Tegen 21:20 nam ik afscheid van Renske, maar niet voor lang want we gaan hier zeker een vervolg aan geven. We hebben ideeën genoeg!!12 opmerkingen:

 1. Ziet er goed uit, helaas las ik je bericht pas gisteren dus ben ik niet langs geweest ! sorry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk verslag van een geslaagde dag.

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk en wat een leuke kraam ja renske ken ik wel vanuit blogland :)
  goed geslaagd op naar een vervolg.
  groet Albèrtje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gezellig ! heb ik ook 1x gedaan, was leuk alleen bijna niets verkocht haha
  Renske ken ik ook want ben volger bij haar.

  leuk dat je ook op mijn blogje bent

  Hartelijke groet, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er superleuk uit! En al de spullen!
  Leuk dat jullie een fijne dag hadden!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik kan me voorstellen dat jullie leuk verkocht hadden. de spulletjes zien er erg leuk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een gezellige kraam hebben jullie gemaakt. En wat fijn dat jullie een gezellige dag hebben gehad en leuk verkocht hebben.
  Voor al die uiltjes, prachtig!

  groetjes,
  Janna

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat ziet er gezellig uit! En zo'n dag is inderdaad leuk, vind ik ook. Alleen al de gezelligheid er omheen! groetjes Marloes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat schrijf je eigenlijk gezellig ! Leuk, dat het zo goed verlopen is. Ik was gisteren nog bij Marloes. Bij toeval, want mijn zoon moest op keuring in Amsterdam op kazerne en moeders mocht het terrein niet op....dus Marloes gebeld of ze thuis was en toevallig aan de knutsel. Nou, ik werd weer gastvrij "opgenomen" en het was weer gezellig geweest ! Alsof we elkaar al jaren kennen.....hahaha. Dus als je een keer zin hebt om richting het zuiden af te reizen....hierbij de uitnodiging (wel als ik helemaal klaar ben met verbouwen aub...).
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat fijn dat het zo'n succes was. Jullie plaatsje zag er dan ook supergezellig uit, zou ik zeker niet aan voorbijgelopen zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuke spullen maak je! & de kraam ziet er super uit!
  Ik ben je meteen gaan volgen:)
  Groetjes vera

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je engeltje bungelt vrolijk aan mijn tas en Lisa is superblij met haar groen gehaakte vlinder voor aan de tas. De gehaakte uil siert onze huiskamer. Ik had de uil al eerder gezien en wilde deze super graag "hebben". Jaaaaaa, ik kon het niet laten deze spulletjes bij jullie superleuke kraam te kopen!

  Groetjes, Heidi

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het achterlaten van reacties, ik lees ze graag.
Liefs, Patricia