7.02.2013

Resultaat dagje shoppen


               
Het was veel te lang geleden dat ik met mijn schoonzus op stap ben geweest. Niet in de zin van kroegjes in en uit en een beetje flirten met het mannelijke volk. Nee, die tijd hebben we al lang achter ons liggen. Ik bedoel met stappen 'SHOPPEN'!! Woonwinkels in en uit, heerlijk overal rondsnuffelen, ideeën opdoen om het thuis gezellig te maken, ergens zitten met een large kop cappuccino en een groot stuk gebak (als je het doet moet je het ook goed doen toch!), ondertussen keuvelend over van alles en nog wat en niet te vergeten onze mening te geven over het winkelend publiek dat aan ons voorbij trekt....

Om een lang verhaal kort te maken: agenda's werden naast elkaar gelegd, we prikten een datum en mijn   man zou de desbetreffende  middag vrij nemen om voor onze bloedjes te zorgen.
De voorpret kon dus beginnen.

Op onze shop-dag vertrokken we al vroeg naar Dok 2 in Veenendaal. Dit is een woonwarenhuis dat ingedeeld is in units van allerlei merken. Aangezien het een cash en carry systeem heeft kun je bijna alles direct meenemen tegen - ook voor de 'gewone' burger- betaalbare prijzen.
Mijn schoonzus vertelde dat Dok 2  direct aan de snelweg ligt dus het aanzetten van de navigatie was niet nodig...............nou ja, niet nodig...........na de verkeerde afslag op de snelweg te hebben genomen,  er een omleiding was waardoor we 3 x  hetzelfde rondje hadden gereden, toch maar de navigatie ingeschakeld, die ons in 1 rechte streep naar Dok 2 leidde. Het "snuffelen" kon beginnen, evenals de ooo,s, aaa,s en "o wat lelijk"....

Na een aantal units maakte mijn hart een mega sprong. Daar stonden ze.......in verschillende kleuren en maten. Ik had me er al zo vaak aan vergaapt op internet en ze stonden hoog op mijn verlanglijstje. Niet de echte van bijna 500 euro per stuk, maar de replica........ .
Iedereen snapt natuurlijk direct dat ik het hier heb over de Eames stoelen van Ray Charles!!! Na een korte zit-proef besloot ik de zwarte en witte te kopen.

Onderstel van de kuipstoelen.
Mijn 'pronkstukken'.
Ook mijn schoonzus had de kar aardig vol. Na de verbouwing van hun huis was ze nog niet aan decoreren toegekomen maar dat maakte ze nu dubbel en dwars goed.

Tegen 12:30 uur begonnen onze maagjes te knorren dus werd het tijd om op zoek te gaan naar een eettentje. Dat was niet zo moeilijk want op de hele woonboulevard was er maar 1!
We lieten het eten ons goed smaken en besloten als "toetje" een grand cafe de Boulevard met bonbons te nemen. Hier zat ook een likeurtje bij, waar we beiden niet van houden. Ik trok de stoute schoenen aan en vroeg of we - i.p.v. het likeurtje- een extra bon-bon konden krijgen, want daar kun je ons 's nachts voor wakker maken. De jonge serveerster gaf aan dat dit uiteraard kon, wauw wat een service.
Na zo'n 10 minuten kwam het meisje weer terug met onze bestelling en zag ik het direct. De bonbons waren gewikkeld in een rood cellofaanpapiertje.......dat kon maar 1 ding betekenen...kersenbonbons met LIKEUR vulling. We keken elkaar aan en kregen prompt de slappe lach. De serveerster begreep niets van ons gelach en liep wat onzeker bij ons vandaan, waardoor we nog harder moesten lachen. Gelukkig lagen er servetjes op de tafel om onze lachtranen weg te poetsen.

Tja, wat nu?? Als doorgewinterd chocolade verslindster kreeg ik een briljante ingeving........

Jawel, jullie zien het goed!! Ik nam een klein hapje, liet de kersenlikeur- inclusief kers- demonstratief op het bordje druipen en at toen de chocolade op.

TIP: begin nooit aan chocola...het is VERSLAVEND, waardoor je tot gekke dingen in staat bent!!!!

Bij het afrekenen werd - door een andere serveerster- gevraagd of alles naar wens was geweest. Ik beaamde dit en vertelde lachend over het voorval van de likeur, waarop de serveerster zei: "O, dat krijg je met die jonge meiden, we hebben genoeg andere chocolade hoor" en als troost kregen we ieders een reepje mee.
Buiten kwamen de zakdoekjes weer tevoorschijn........ik had in tijden niet meer zo gelachen!


Deze spullen kocht ik ook nog op de woonboulevard:

3 engeltjes

2 klosjes touw en ecru band.

zwart-wit doet het altijd goed.
Kleuren die ik leuk vind voor de make-over van
de kinderkamer van onze jongste zoon.Op de terugweg bij  Ikea in Duiven gegeten en ja, je wilt het niet maar toch sta je altijd wel met het 1     of ander weer buiten waar je blij van wordt:

Kartelschaar, wieltjes, witte bak, 2 placemats.

Muisjes, meer daarover in een volgend blog.

Een zelf in elkaar te zetten draagconstructie
 voor draadmanden.
Vooraanzicht v/d draadmanden gevuld
met hobbyspullen.
Bovenaanzicht
Als afsluiting dronk m'n schoonzus een kop koffie bij ons thuis en namen we onze aanwinsten met elkaar door.
Heerlijk, zo'n dag shoppen, ik kan er voorlopig weer tegen aan!!!!

4 opmerkingen:

 1. Gezellig, lekker even bij gepraat zeker. Het spat eraf.....;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo te zien een hele gezellige dag gehad & lekker geshopt:).
  Leuk dat je met me wilt snailmailen! Ik heb even gereageerd op mijn eigen blog onder jou berichtje:)
  Groetjes Vera

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk zo'n dagje gaan shoppen! Kijken, kopen, babbelen,...gezellig! Ben benieuwd naar je nieuwe ideeën!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het was inderdaad ouderwets gezellig :)! Mijn lachspieren goed gebruikt (mijn buikspieren trouwens ook), de traanklieren zijn weer goed doorgespoeld, gezellig bijgekletst (gebeurt te weinig), de pinpas regelmatig gebruikt en het huis weer een beetje aangekleed! Nog lang zullen ze zich ons in Veenendaal en Duiven herinneren.....;).
  Tot gauw!
  Groetjes, Heidi

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het achterlaten van reacties, ik lees ze graag.
Liefs, Patricia