10.17.2015

Stippen maar!Enkele weken geleden zag ik een vooraankondiging van de workshop "Stipstijl". Mijn aandacht was getrokken en op de website van Nienke van der Zwan (bedenkster van het concept) aanbelandt, was ik al snel "om", want hoe leuk is het om na 3 uur "stippen" een uniek product te hebben gecreëerd dat je met de hand hebt beschilderd!
Ik meldde me  aan en afgelopen donderdagavond was het zo ver.
Na koffie/thee te hebben gedronken met huisgemaakte kwark-en appeltaart, kregen we uitleg van Nienke over de techniek van het stippen en vergaapten we ons aan al het moois dat ze had meegenomen. Kijk en oordeel zelf:

Na de kleuren te hebben gekozen gingen we zelf aan de slag. Een kleine impressie van mijn "work in progress":

 
Met als eindresultaat:De andere deelneemsters hadden zich ook volop uitgeleefd en gingen stuk voor stuk met een prachtige kunstwerkjes huiswaarts:

Nienke maakte van alle ontwerpen een foto. Deze zijn terug te vinden in de "hall of fame" op haar facebookpagina.De volgende dag had ik spierpijn in m'n nek van het 3 uur lang stippen maar dat weerhield me er niet van om in de stad porseleinverf te kopen en keramiek om te beschilderen.
                            Ik vrees dat ik er een verslaving bij ga krijg......

                                                         FIJN WEEKEND !
 

8 opmerkingen:

 1. Mooi gedaan,ik had er nog nooit van gehoord dat je er een workshop van kon volgen.Ik heb deze techniek laatst toegepast op wat servies,hier kan je gaan kijken als je wil: http://ikmaakhetzelfnu.blogspot.be/2015/06/porseleinstift.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig servies zo, met al die stippeltjes. Mooie ontwerpen ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel gaaf! Ik benieuwd naar je volgende stip-projectjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig schaaltje in mooie kleuren. Op naar een heel thee-servies. Dit lijkt me echt een leuke nieuwe hobby. Fijn om het haken en het kaarten maken af te wisselen. Misschien ook een idee voor jouw kerstverkoop?

  Veel stippelplezier, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat ziet dat er vrolijk uit. Helaas zit de workshop bij mij in de buurt van a.s. mei vol, anders was ik er zeker naar toe gegaan. Dan maar kijken of ik meer informatie kan vinden op internet. Heb jij intussen nog "gestipt"?
  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het achterlaten van reacties, ik lees ze graag.
Liefs, Patricia