5.27.2017

Lente in de tuin.


De winter is niet echt aan mij besteed. Vaak ga je 's ochtends in het donker naar je werk en kom je in de namiddag in het donker ook weer thuis. Ik vind dat altijd een beetje deprimerend.

Nee, geef mij maar de lente!! De vogeltjes hoor ik vanaf een uur of 4 's nachts voorzichtig hun keeltjes schrapen, waarna ze rond 5:30 uur goed op dreef zijn en het hoogste lied zingen.
Eenmaal beneden gaan direct de gordijnen open (dit tot ergernis van mijn puberzonen, die het liefst als holbewoners de dagen doorbrengen) zodat de eerste zonnestralen naar binnen schijnen, heerlijk!

In de Lente is het ook weer tijd om in de tuin aan de slag te gaan.
In maart sla ik altijd liters azijn in om de groene aanslag op de tegels te verwijderen. Zeer effectief en niet schadelijk voor het ontluikende groen in de borders.
Minder prettig is dat het onkruid zich ook in grote getale laat gelden. Helaas voor hen hanteer ik een zero tolerance beleid! Zo kun je me regelmatig op handen en knieën in de tuin aantreffen om die rakkers te lijf te gaan.
Gelukkig is er ook een hoop moois te ontdekken, zoals ontluikende blaadjes die zich langzaam open vouwen, kleuren die zich laten zien en vogelnestjes van vorig jaar die nog intact zijn gebleven.

Zodra het kan zit ik buiten heerlijk beschut onder het prieel, die ik sinds vorig jaar heb. Aangezien ik ook een stopcontact aan heb laten leggen kan ik er ook heerlijk met mijn lap-top zitten, muziek luisteren of 's avonds een extra lamp laten branden.

Aan de zijkant zit een schuifdeur waarachter de fietsen en tuingereedschap-  netjes uit het zicht- staan.

Ook eten we vaak buiten aan tafel.


Zit jij ook graag buiten of ben je meer een binnenmens?

12 opmerkingen:

 1. Ik ben ook een buitenmens, hoewel het mij nu toch te warm is. En ik stoor me dus ook aan die groenaanslag, dus die tip om azijn te gebruiken ga ik eens uittesten. Gebruik je dat dan puur? En schrobben, of er gewoon over uitgieten en laten inwerken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruik 1 liter azijn op 1 liter water in een grote gieter. Daarna aanbrengen op het terras en goed schrobben met de bezem. NIET naspoelen! Het beste kun je dit doen op een zonnige dag. Houd er rekening mee dat het een paar dagen naar azijn ruikt. Na een paar dagen terras aanvegen en je hebt er weer maanden plezier van. Succes!

   Verwijderen
 2. Een echt buitenmens. 's Morgens het eerste kopje koffie buiten als iedereen (hier en in de buurt) nog slaapt, heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan me helemaal vinden hierin! Ik hou van buiten én van lente en zomer, én zonlicht dat binnen kan schijnen :-)
  Mooie planten en bloemen te zien in jouw tuin!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat gezellig is het in jouw tuin! Mooi he, al dat nieuwe groen, daar kan ik ook zo van genieten. Echt buiten zitten doe ik niet vaak, daar ik in een buurt woon waar steeds meer herrie wordt geproduceerd :-( Maar tuinieren doe ik wel hoor, vooral in mijn achtertuin, waar bijna alles eetbaar is :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er super gezellig uit in jouw tuin. Prachtig prieel trouwens. Ook hier houden wij van in de tuin te zitten. Lucht, licht en lekker warm ... zalig toch! Groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt eeb heerlijk leeftuin. Echt een plekje om te genieten van het mooie weer. Die jongens toch. Ik zie ze al voor me als holbewoners met alle gordijnen lekker dicht. Goed dat jij ze bloot stelt aan die heerlijke zonnestralen.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij zitten ook graag in de tuin, zeker ins onze nieuwe tuin :)
  Ik ben ook nog bezig met het verwijderen van onkruid, maar dat hoort erbij :)
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zit niet graag in de tuin met deze hitte dan zit ik binnen. Ik kan er niet tegen. Maar als het wat frisseris dan vind ik het wel lekker hoor Zo inde avond met een koud drankje geniet ik ook.

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijk blogbericht! Leuk om te lezen en te zien hoe je geniet... en je hebt een prachtig plekje om te zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. هل تعانون من الحشرات وكثرتها واضرارها البالغة نقدم لكم افضل شركة لابادة جميع انواع الحشرات بالضمان وهي شركة المثالية لمكافحة الحشرات حيث تقدم اليوم افضل العروض والخدمات بارخص الاسعار بخصم 50% لفترة محدودة

  شركة المثالية لمكافحة الحشرات
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالدمام
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالخبر
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالقطيف
  ______________________________________________________________________________________________________________
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالاحساء
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالجبيل
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بجدة

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het achterlaten van reacties, ik lees ze graag.
Liefs, Patricia